Jednání pracovní skupiny ke kauze Gymnázia Josefa Jungmanna

22.07.2011 11:42

Dne 21.7. se podruhé (poprvé od jmenování Radou kraje, jinak již 13. 7.) sešla ke svému jednání pracovní skupina ke kauze Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích. V této skupině, kterou sestavil Petr Jakubec, je 7 členů: Petr Jakubec (ČSSD), Jana Ryšánková (ČSSD), Jaroslav Foldyna (ČSSD), Karel Krejza (ODS, město Litoměřice), Dana Hrůzová (školská rada GJJ Litoměřice), Oldřich Bubeníček (KSČM), Jan Mareš (ČSSD). O nestranně stranickém složení skupiny si můžete udělat obrázek sami. Jednání je přísně tajné, takže zprávy o jeho průběhu jsou spíše ve fázi domněnek a spekulací.

Je zřejmé, že radní Jakubec  usiluje o vyloučení jakékoli veřejné kontroly v případu Bulasová. Zřejmě ji chce ve funkci podržet stůj co stůj. Jakubec je známý tím, že gymnázium nepovažuje za střední školu, ale za obor. Máme vážné důvody se domnívat,  že úkolem Bulasové je proměnit litoměřické gymnázium v integrovanou školu prudkým snížením počtu gymnazistů a následným otevřením učebních oborů. Viděli jsme, že Jakubec  ihned přivítal nápad sloučení lovosického gymnázia s učilištěm. Absolventi gymnázií se do volebního boje o hlasy sociálním demokratům nehodí.

Pro záchranu gymnázia budeme potřebovat silnou podporu litoměřické veřejnosti, Podívejte se na stránky úřadu práce, kolik potřebuje litoměřická nemocnic lékarů. Kdo je litoměřickým občanům zajistí?  Bulasovské učiliště?