Na chyby ředitelky budeme dál upozorňovat

04.07.2011 23:03

  Ozývám se k otázce, zda krajský úřad odvolá, nebo ponechá Evu Bulasovou ve funkci ředitelky litoměřického gymnázia. Po středečním jednání krajského zastupitelstva většina z nás propadala pesimismu. Nicméně víme, že důležité je vyhrát válku, ne bitvu, takže v upozorňování na chyby paní ředitelky budeme dále pokračovat. Na zastupitelstvu zazněla celá řada nepravdivých informací, kterým jsme se nemohli bránit. V předsálí nebyli jen studenti, ale i celá řada rodičů, podpořit nás přijelo dokonce 8 zastupitelů z Litoměřic včetně starosty, byli tam i studenti, kteří právě odmaturovali a mohlo by jím to být teoreticky jedno. Přesto i při této síle bylo ze sálu naznačováno některými zastupiteli, že to ani snad nejsou studenti litoměřického gymnázia. Tito pánové zřejmě nikdy žádnou podporu necítili a museli se nejspíše spoléhat na placený kompars. Jinak si nedovedu představit, že by podobný nesmysl mohli vůbec nahlas vyslovit. Stejně tak i vědomé zkreslování existence tzv. "druhých odborů". Když pominu, že nemají registraci, čímž de facto neexistují, pánové asi v příspěvcích přeslechli, že příznivci druhé skupiny jsou školník, uklízečky, oddaná sekretářka a tělocvikáři.

  Takových polopravd a lží se tam nashromáždilo tolik, že to bylo k pláči. V příštím roce budou krajské volby. Přítomní studenti, kteří dostali skvělou lekci ze základů společenských věd, budou příštím rokem jejich voliči. Tím spíš se divím, že ani toto je nepřinutilo tuto tragikomickou šaškárnu ukončit a navrhnout radě kraje ředitelku odvolat. (...)

  P.S. Stále se mluví o zákonných důvodech - asi doufají, že neotevřeme zákoník práce. Ten zcela jasně umožňuje tomu, kdo do funkce někoho jmenoval, ho stejně tak i odvolat bez udání důvodů. To máme čekat, až ředitelka podpálí školu? Pevně věřím, že se podaří odchodem ředitelky situaci uklidnit. Koneckonců při letošních maturitních zkouškách vedle sebe stáli kantoři z obou stran názorů, ale důležitější pro ně bylo, aby studenti v pořádku odmaturovali, což se povedlo.

Napsala: Olga Kubelková, Litoměřice

Vyšlo v deníku Mladá fronta DNES - severní Čechy vydaného dne 04.07.2011, viz. tento soubor.