Nejasnosti kolem výpovědí učitelům

02.11.2011 11:18

Na setkání Severočechů a lidí z ČSSD chtěli rodiče vědět, co bude s litoměřickým gymnáziem

  Na debatu s vrcholnými politiky ČSSD do Ústí přijela v pondělí také skupina rodičů, kteří se angažují v případě litoměřického gymnázia. Zasazují se o to, aby se na školu vrátili dva učitelé, které odtud vyhodila bývalá ředitelka Eva Bulasová. Ta odstoupila počátkem září, předcházela tomu několikaměsíční kritika její práce ze strany některých studentů, jejich rodičů, velké části pedagogického sboru a litoměřických politiků. To jestli se budou moci vrátit Luboš Nergl a Hana Živcová, kterým dala Bulasová výpověď, však stále není jasné. Věcí se zabývá i soud.

  „Jediné, co můžeme udělat, je, že si s panem ředitelem, který je nyní pověřen řízením gymnázia, zkusíme sednout a zeptáme se ho, v jakém stavu to je a jaké jsou možnosti, musíme jednoznačně vědět, že ty výpovědi jsou neplatné. Do rozhodnutí soudu jsme nechtěli zasahovat,“ reagoval na tento podnět Arno Fišera, krajský šéf ČSSD.

  „Dá se čekat, že kraj soud prohraje, protože výpovědi byly protiprávní. Nedávno byla navíc do školy přijata nová učitelka, která má krátce po škole, a má připravovat maturanty. Studenti jsou z toho docela nešťastní,“ uvedla k tomu Petra Černá, jedna z rodičů.

Opsáno z deníku Mladá fronta DNES - severní Čechy vydaného dne 2.11.2011, viz. tento soubor.