Reakce na článek Situace na GJJ - pohled z druhé strany ze dne 31. 5. 2011 v LtD

07.06.2011 20:41

  Dne 31. května vydala anonymní skupina pedagogů Gymanázia Josefa Jungmanna prohlášení ve kterém se staví za ředitelku Bulasovou. Neidentifikovatelní učitelé tvrdí, že veřejnost je informována cíleně a jednostranně. Dále tvrdí, že odboráři medializací poškozují dobré jméno školy, že se vše má řešit interně, bez studetů a jejich rodičů atd. Kdo však ve skutečnosti poškozuje jméno gymnázia?

  Shrňme fakta:

  Ředitelka Bulasová byla politicky dosazena a je politicky chráněna zástupcem hejtmanky Koudou a radním pro školství Jakubcem.

  Stížnosti podané na ředitelku na Krajský úřad Ústeckého kraje jsou řešeny liknavě a polovičatě, neboť vedoucí odboru Harašta je pod přímým vlivem těchto politiků. Dodnes totiž nebyla zodpovězena část stížnosti na nehospodárné nakládání se mzdovými prostředky.

  Ředitelka Bulasová během roku 2010 perovedla ve škole několik stavebních úprav a všechny tyto zakázky svěřila firmě, kde pracoval její manžel (učitelé podali trestní oznámení, policie to šetří).

  Ředitelka zaměstnávala svou známou z roudnické ČSSD jako knihovnici bez řádné pracovní smlouvy. Krajský úřad konstatoval, že smlouva o dobrovolnické pomoci není podle zákona v tomto případě možná. Ŕeditelka slíbila rodičům prvních ročníků bilingvní výuku v několika předmětech (vybrala i peníze) - tento projekt se vůbec neuskutečnil.

  Ředitelka svévolně nakládala s nadačním fondem, rodiče podali trestní oznámení, policie to nyní vyšetřuje. Krajský úřad toto odmítl řešit. Ŕeditelka lhala na poradě, že kraj shledal vše v pořádku.

  Krajský úřad shledal, že ředitelka porušila zaákoník práce minimálně ve dvou bodech - při čerpání peněz z Fondu kulturních a sociálních potřeb (ignoruje stanovisko odborové organizace) a při vyplácení odměn zaměstnancům.

  Česká školní inspekce shledala, že ředitelka porušila školský zákon ve dvouch paragrafech (mimo jiné sama chodí do vyuky pozdě, nebo vůbec).

  Ředitelka pravidelně kouřila přímo v budově školy a porušila tak zákon. Krajský úřad odpověděl odborářům, že sice přímé důkazy nemá, ale připustil, že se v minulosti ve škole kouřilo.

  Ředitelka rozeštvala učitelský sbor. Sama přesvědčovala zaměstnance ke vstupu do "antiodborů", vyhrožovala výpověďmi ve vytýkacích dopisech. Dvěma odborářům výpovědi dala.

  Je třeba dodat, že autoři zmíněného článku (pravděpodobně několik členů druhé odborové organizace, o jejíž skutečné existenci lze pochybovat) se odmítli svých kolegů zastat. Tak si představuji naplnění svých slov, že nejsou nekritickými zastánci ředitelky.

  Myslíme si, že balíky frází a nic neříkajících prohlášení nemohou zakrýt, že je cosi shnilého v "království litoměřickém". Každý čtenář nechť posoudí výše uvedené informace sám...

Podepsání členové výboru ZO ČMOS PŠ při Gymnáziu J. Jungmanna LTM: Bašus, Nergl, Putnarová, Tůmová, Živcová

Vyšlo v Litoměřickém deníku vydaného dne 07.06.2011, viz. tento soubor, jako reakce na Situace na Gymnáziu J. Jungmanna - pohled z druhé strany