Stručná informace o jednání o litoměřickém gymnáziu na Zastupitelstvu Ústeckého kraje 7.9.

08.09.2011 14:21

  Informaci k činnosti pracovní skupiny Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích podal ing. Jakubec v tom smyslu, že pracovní skupina nenašla žádné zákonné důvody pro odvolání ředitelky, ale došla k závěru, že by ředitelka měla odstoupit, pověřila ho dalším jednáním, on s ní jednal a ona odstoupila. Poté vystoupili s žádostí o pomoc při stažení výpovědí L.Nergla a H.Živcové a kritikou jednání ing.Jakubce jako předsedy pracovní skupiny i radního Ústeckého kraje s výzvou k jeho rezignaci či odvolání z funkce, protože ji evidentně nezvládá: Dana Hrůzová, Luboš Nergl, Hana Živcová s příspěvkem Marie Landové, Petra Čená, Martin Šimsa, Karel Putnar a Miloslav Šindelář (bez uvedení titulů).

  Poděkovali jsme všem, kdo se o její odchod zasloužili, zvláště A.Fišerovi a J. Foldynovi. V následujícím jednání zastupitel Seifert požádal nepřítomnou ředitelku Bulasovou, aby stáhla výpovědi, druhý zastupitel za Severočechy navrhl, aby  Zastupitelstvo vzalo na vědomí, že Eva Bulasová podala rezignaci, nebylo neodhlasováno. Pan Terber navrhl, aby byly dvě výpovědi staženy, že hodin je tam dostatek, dokonce zbývá 48 přesčasových hodin, i když byli přijati 3 externisté (na základě materiálu odborové organizace).

  Ing. Jakubec zopakoval, že dosáhl kýženého výsledku, ředitelka odstoupila. Ing. Kouda ocitoval údajný anonym z Litoměřic, citoval nápisy křídou v Roudnici a v Litoměřicích, zastal se ing. Jakubce, jak prý se intenzivně věnuje ústeckému školství a jaké má prý výsledky! Na závěr citoval z právního posudku JUDr. Beránka, na který jsme bohužel nemohli reagovat. Personální otázky odmítli řešit, věc je pro ně uzavřená. Hejtmanka uložila ing. Jakubcovi, aby připravil na příští zastupitelstvo materiál o výsledcích škol Ústeckého kraje při státních maturitách.