Tiskové prohlášení petičního výboru

27.06.2011 20:32

Petiční výbor zastupující 1200 občanů Litoměřic požaduje, aby zastupitelstvo vyzvalo Radu ústeckého kraje k odvolání ředitelky dr. Evy Bulasové z funkce ředitele Gymnázia Josefa Jungmanna. Rada kraje na minulém zasedání to odmítla s odůvodněním, že nebyly předloženy zákonné důvody. Proto předkládáme 10 zákonných důvodů k jejímu odvolání. Žádost o odvolání přijede ve středu 29.6. v 10.00 na Krajský úřad podpořit několik desítek, možná i stovek litoměřických rodičů, studentů a rozhořčených občanů.

Ředitelka PaedDr. Eva Bulasová:

1. Neplní řádně svou vyučovací povinnost
  2. Svévolně zasahovala do klasifikace ve třídě vedené Bc. Hakem
  3. Neoprávněně proplatila dvakrát 60 vyučovacích hodin
  4. Neoprávněně nakládala s prostředky FKSP
  5. Systematicky porušovala zákon ve vztahu k odborové organizaci – neprojednávala řádně náležitosti týkající se ekonomických, provozních a personálních otázek
  6. Nedodržovala Zákoník práce, když neprojednala řádně výpovědi a tím je učinila neplatnými. Výpovědi budou napadnuty soudně – bude to znamenat značné finanční škody pro zřizovatele
  7. Opakovaně porušovala zákon tím, že kouřila v prostorách školy
  8. Ukončovala pracovní poměr dohodou pod nátlakem – tzv. bossingem – pochybení kontroly kraje, která to řádně nevyšetřila
  9. Nechává participovat na právních úkonech tzv. druhou odborovou organizaci, ačkoli ví, že tato právně neexistuje
  10. Školská rada GJJ schválila dne 27.6. žádost Radě na odvolání ředitelky dr. Evy Bulasové z funkce

Dne 27.6. ji studentský parlament školy a studentská samospráva vyslovily všemi hlasy nedůvěru a požádaly Radu ústeckého kraje o její odvolání.

Ředitelka dr. Eva Bulasová se dopustila celé řady dalších manažérských, lidských a morálních chyb: 1) čerpá prostředky z Nadačního fondu bez souhlasu rodičů, 2) neúčastnila se maturit, 3) rozvázala za rok a půl 12 pracovních poměrů, 4) hrozí 5 – 10 dalšími výpověďmi, 5) zadala úplně zbytečně nákladný personální audit, 6) morálně rozložila dobře fungující kolektiv pedagogů, 7) nechala nekvalitně opravit podlahu v tělocvičně firmou známého svého manžela, 8) propustila všechny informatiky i správce počítačové sítě. Věci řeší mocensky bez ohledu na zákon i základní lidské a morální normy.

Petiční výbor rodičů studentů GJJ bude působit tak dlouho, dokud nebude odvolána ředitelka Bulasová a nebude jmenován nový kompetentní a lidsky a morálně způsobilý ředitel.

Za petiční výbor: Petice za odvolání ředitelky GJJ PaedDr. Evy Bulasové

PhDr. Martin Šimsa, Ph.D.