Vymývání mozků se nekoná

26.08.2011 15:01

  Po přečtení některých vyjádření radního Jakubce z posledních dní, nemohu mlčet k demagogii, kterou předvádí. Nechápu, jak člověk s tímto stylem myšlení a jednání může ještě v dnešní době zastávat nějakou funkci a rozhodovat o osudech jiných lidí.

  Ačkoliv jsme se od něho dočkali mnoha nepravd a podrazů (pracovní skupina došla k nějakému závěru a on prezentoval na Radě kraje pravý opak – proč ta komise dva měsíce zbytečně šaškovala?) jeho výrok „pořád nechápu důvod tohoto konfliktu“ je skutečně pravdivý. Nechápe vůbec nic. Nechápe, co je důvodem, proč nechceme paní Bulasovou na GJJ v Litoměřicích, proč 1200 lidí podepsalo petici za její odvolání, proč se bouří žáci, jejich zákonní zástupci i kantoři, proč celé zastupitelstvo města volá opakovaně po personální změně, proč obětujeme čas a energii a pořádáme „výlety“ do Ústí, demonstrujeme a sepisujeme petice… Věřte, že to opravdu neděláme pro zábavu! Důvodem, proč toto všechno už rok děláme, je právě to, že“ škola je od toho, aby se v ní studenti učili, učitelé (aprobovaní, kvalifikovaní a osvědčení svými výsledky a roky praxe) vyučovali a management řídil“. Opět věta, kterou můžeme všichni podepsat. My všichni protestujeme právě proto, že TOTO CHCEME A ŽE PŘESNĚ TOTO PANÍ BULASOVÁ NENÍ SCHOPNÁ NAŠIM DĚTEM ZAJISTIT.

  Nejlepší kantoři jsou vyhazováni a šikanováni, vyučují místo nich individua, u kterých i malé děti poznají, že nic neumí, kantorům je vyhrožováno výpověďmi, nemají klid na práci, ve škole je neustálý chaos, učitelé se během školního roku několikrát přesunují do jiných tříd, rozvrh se mění ze dne na den. Je normální, že si ředitel neumí spočítat, kolik potřebuje učitelů na počet hodin a musí si na to nechat dělat audit za statisíce korun? Je normální zamykat učitele na několik hodin v kabinetu s cílem donutit ho, aby podepsal vstup do odborů? Je normální vyhodit ze školy kantora, který má 27 let praxe a vynikající výsledky (údajně pro nadbytečnost) a pak na jeho místo shánět kdekoho? Myslela jsem, že toto se mohlo dít jen za minulého režimu, že dnes se člověk, který dělá svou práci dobře, odborník a osvědčený „kmenový“ učitel o místo bát nemusí! Zvlášť jsou-li na škole důchodci a nekvalifikované síly.

  Výrok, že“každý ředitel má právo si svůj tým vybrat“, by snad platil, kdyby paní Bulasová zakládala novou školu. Ale tady přišla do nějakého týmu ona a ten tým vždy dobře pracoval. Přišla do fungující školy ( a já to mohu potvrdit, neboť mi tam už vystudovaly tři děti) a tu naprosto rozvrátila. Samozřejmě, že „rok po jejím nástupu byl klid“ – to je snad normální, že se čeká, jak se nový ředitel osvědčí, že má nějakou „dobu hájení“, než se rozkouká. Nebo jsme měli křičet hned od prvního dne, co tam přišla? To by na kraji řekli, že jsme jí nedali šanci ukázat, co umí… Teď už to dostatečně ukázala. Ano „škola se modernizuje“ – to se to modernizuje za cizí peníze! ( jen z nadačního fondu zmizelo čtvrt milionu, který nám nikdo nevyúčtoval!), ale dýchat se v té škole nedá. Děti nám chodí domů s pláčem, koho jim zase ředitelka vzala, koho zase vyhodila, co zase nebylo a odpadlo. V noci vstávají a chodí se dívat na internet, jestli se jim nezměnil rozvrh. To je normální?

  Mohla bych Vám tu napsat „román“ o všem, co se na škole děje a co pan Jakubec nechce vidět. Jedno vím jistě: dokud bude Bulasová na GJJ, klid nenastane, protože ani nastat nemůže. Hlavní příčinou všeho toho zla, je totiž ONA. Jestliže tedy chce kraj ve škole klid a pořádek, musí začít od ní. Všichni ostatní zúčastnění pak již jsou schopni se spolu domluvit a obnovit normální chod školy.

Marie Landová, Litoměřice

Zdroj Litoměřické fórum.