Zákonné důvody pro odvolání ředitelky GJJ PaedDr. Evy Bulasové

27.06.2011 23:59

  Rada Ústeckého kraje na svém zasedání dne 15.6.2011 neodvolala (jak požadovalo Zastupitelstvo města Litoměřic a Petice občanů města Litoměřic) ředitelku Bulasovou z funkce s odůvodněním, že nebyly uvedeny žádné prokazatelné zákonné důvody pro odvolání. Předkládáme vám tedy následující prokazatelné zákonné důvody:

Ředitelka:

  • neplní řádně svou vyučovací povinnost, a porušuje tak par.164 odst.1 písm.h) školského zákona. ČSI šetřením prokázala, že 43% žáků tříd, ve kterých ředitelka vyučuje, upozornilo na její pozdní příchody do vyučování (o 15-20 minut) a předčasné odchody. Některé hodiny neodučila vůbec. Žáci byli v těchto případech ponecháni bez dohledu. (Potvrzeno zprávou Krajského úřadu ze dne 1.4.2011)
  • porušila par.30 odst.2 školského zákona a par.4 vyhlášky č.13/2005 Sb. o hodnocení výsledků vzdělávání žáků, když svévolně změnila klasifikaci ve třídě vedené Bc. Hakem. (Potvrzeno zprávou Krajského úřadu ze dne 1.4.2011)
  • neoprávněně proplatila cca 60 neodpracovaných hodin paní Jadavanové (přičemž souběžně vyplácela mzdu i jinému zaměstnanci), čímž odčerpala ze mzdového fondu značnou finanční částku (Potvrzeno přímo ředitelkou na přímý dotaz rodičů dne 24.6.2011, Krajský úřad – odbor školství – má výsledky šetření ČŠI v této věci k dispozici)
  • neoprávněně nakládala s prostředky FKSP, ačkoli znala zamítavé stanovisko odborové organizace, čímž porušila par.225 Zákoníku práce. V této praxi pokračuje již šest měsíců tohoto kalendářního roku! (Potvrzeno zprávou Krajského úřadu ze dne 18.3.2011)
  • ve vztahu k odborové organizaci zcela ignoruje ustanovení paragrafů 287, 278, 279 a 280, neboť s odborovou organizací vůbec neprojednává náležitosti týkající se ekonomických, provozních a personálních otázek. (Prokazatelný fakt)
  • nedodržuje ustanovení par.61 bodu 1 Zákoníku práce, když neprojednává výpovědi předem s odborovou organizací, což činí výpovědi neplatnými (Prokazatelný fakt - viz dopis ředitelky školy z 28.4.2011); připomínáme, že propuštěný Bc.Hak i další případní propuštění pedagogové napadnou neplatnost výpovědi soudně, což může znamenat pro zřizovatele nemalou finanční zátěž.
  • nezajistila na škole dodržování zákazu zneužívání návykových látek, čímž nerespektovala ustanovení par.8 odst.1 písm. b) zákona č.397/2005, když sama v prostorách školy opakovaně kouřila (Prokazatelný fakt - existuje řada svědků včetně zdokumentovaného svědectví zástupkyně ředitele školy)
  • ukončuje pracovní poměr dohodou pod nátlakem – tzv.bossingem; kontrola kraje shledala vše v pořádku, aniž by vyslechla bývalé zaměstnance, jichž se tato skutečnost týkala (Mgr.D.Malinová...) (Prokazatelný fakt)
  • stále prezentuje a nechává participovat na právních úkonech tzv.druhou odborovou organizaci na škole, ačkoli ví (byla několikrát upozorněna předsedou řádné OO), že tato právně neexistuje, čímž zneplatňuje případné právní úkony. (Prokazetelný fakt – viz též dopis předsedy ČMOS PŠ F. Dobšíka ze dne 7.6.2011)
  • na podnět rodičů (i na základě výše uvedených faktů) schválila Školská rada Gymnázia Josefa Jungmanna v Litoměřicích dne 27.6.2011 žádost Radě Ústeckého kraje na odvolání ředitelky PaedDr. Evy Bulasové z funkce

 

V Litoměřicích 27.6.2011