Olympijská medaile neopravňuje urážet spoluobčany

22.02.2011 23:23

  Vážená redakce, jak víte, Litoměřicemi momentálně hýbe kauza gymnázium. Chtěla bych se vrátit k článku, který před týdnem vyšel v MF DNES („Slavná paní učitelka: Proč do sporu tahají žáky?“, vyšlo 12. února - pozn. red.). Paní Pecková se v něm vyjadřovala k situaci na Gymnáziu Josefa Jungmanna v Litoměřicích a doslova uvedla:
„Po městě koluje petice, kterou podepisují lidé s tím, že stojí za profesory gymnázia. Ale oni stojí za menšinou a navíc podepisují něco, co ani nečetli.“
Velmiměmrzí, že člověk, kterého si jinak vážím, říká do médií takové nepravdy. Žádná petice nikde „nekolovala“. Rodiče studentů chtěli pouze podpořit stížnost odborové organizace učitelů gymnázia, neboť mají od svých ratolestí mnoho znepokojivých signálů o tom, co se v posledním roce pod vedením ředitelky Bulasové na škole děje, a protože sami cítí, že něco není v pořádku.

  Podpisové archy nikde nekolovaly, pokud se chtěl někdo podepsat, musel si listiny osobně vyžádat v městské knihovně. Ačkoliv přístup k nim nebyl tak jednoduchý, nasbíralo se za jediný týden 235 podpisů. Ten, kdo šel podepsat, věděl přesně, co a proč podepisuje, a stanovisko pedagogů, na jejichž podporu jsme akci zorganizovali, bylo přiloženo.

  Protože jsem osobně byla přítomna při předávání těchto listin v podatelně krajského úřadu, vím, kdo byl na nich podepsán: mnoho litoměřických lékařů, učitelů, právníků, vysokoškolsky vzdělaných lidí, zastupitelé samosprávy, kulturního života, osobnosti ve městě známé a vážené.
Paní Pecková o nich mluví jako o nějakých nesvéprávných hlupácích! Myslím, že ani olympijská medaile ji neopravňuje takto urážet spoluobčany a že by příště měla při svých vystoupeních více vážit slova. Mnoha lidí se její nepravdivé vyjádření skutečně dotklo.

 

Marie Landová, Litoměřice

Reakce na článek v Mladé frontě DNES Někteří rodiče nechtějí kvůli ředitelce dát dítě na gymnázium

Vyšlo v deníku Mladá fronta DNES - severní Čechy vydaného dne 22.02.2011