Slovo starosty

05.08.2011 21:02

  Klidnou hladinu každodeního života ve městě rozvířilo dění na Gymnáziu Josefa Jungmanna. Jednota, s jakou vystoupili rodiče, studenti a zhruba polovina pedagogického sboru na jednání nejprve městského a posléze i krajského zastupitelstva, byla překvapující. Stejně jako jednomyslný postoj litoměřických zastupitelů, požadujících odvolání ředitelky gymnázia.

  Velmi mě mrzí, že je narušen režim školy, která vždy byla pýchou města. Pedagogický sbor je rozdělen a výpovědi dostávají kvalitní učitelé, což nepochybně ohrozí kvalitu výuky na škole, jež při státních maturitách dosáhla mezi gymnázii Ústeckého kraje nejlepšího výsledku.

  Nechci soudit, zda se paní ředitelka dopustila nezákonného jednání. To mě nepřísluší. Jedno, je však evidentní. Nezvládla svou manažérskou pozici, což je samo o sobě dostatečným důvodem k tomu, aby odstoupila, nebo byla odvolána z funkce.

  Odmítám jakékoli politizování celé kauzy. Důležité je zklidnit situaci, obnovit stabilitu pedagogického sboru, a tím zabránit rozvratu v oblasti výuky. Věřím, že požadavek města Litoměřice bude zřizovatelem gymnázia, tedy Ústeckým krajem, vyslyšena.

Napsal: Ladislav Chlupáč

Opis Slova starosty z Radničního zpravodaje ze dne 5.8.2011, strana 1 viz.  tento soubor.