Studenti nejsou stádo tupých ovcí

20.06.2011 17:26

  Děkujeme všem, kteří se zúčastnili demonstrace, a doufáme, že jste všichni viděli, že studenti litoměřického gymnázia Josefa Jungmanna nejsou jen stádo tupých ovcí, kteří se chtějí jen vykřičet, přesně tak nás totiž po první demonstraci označila ředitelka Bulasová (studenti litoměřického gymnázia v pátek znovu protestovali proti ředitelce Bulasové a požadovali její odvolání - pozn. red.).

  Doufáme, že šlo jasně vidět, že jsme schopni zorganizovat akci, při které stojí v popředí slušnost a solidnost, nikoli hulvátství, vandalismus a vulgárnosti. Všichni zároveň doufáme, že jsme se takto sešli naposledy a že už další protest nebude třeba. Avšak v případě, že by nedošlo k žádným změnám, jsme připraveni uspořádat nové a daleko větší akce. Jen pro zajímavost, páteční akce začala být vážně plánována týden předem.

  Příště jsme připraveni začít mnohem dříve a kromě oznámení o demonstraci jsme připraveni požádat o uzavírku silnice v ulici Svojsíkova či připravit protestní průvod Litoměřicemi. V žádném případě ale nemáme v plánu protestovat před litoměřickou radnicí, protože víme, že město je na naší straně. Jak smutné, že nestačí hlas mnoha tisíc lidí na hlas jediného, pana Koudy. Doufáme však ve staré přísloví, že na každou svini se vaří voda.

  Páteční akci hodnotíme jako velmi zdařilou, a to především proto, že se pořadatelům podařilo zajistit klidný a bezproblémový průběh, a také proto, že jsme dokázali, že naším cílem není jen se vykřičet.

Napsal: Dominik Boháč, za Studentskou samosprávu GJJ v Litoměřicích

Zveřejněno v Mladé frontě DNES, fórum čtenářů 20.06.2011