Studentka gymnázia vyzývá ředitelku k odstoupení

23.08.2011 20:41

Vážená paní ředitelko,

  dnes jsem se dozvěděla o výsledku pracovní skupiny, která šetří situaci na naší škole a ráda bych Vás požádala, jako studentka Gymnázia Josefa Jungmanna, aby jste odstoupila ze své funkce. Pokud odstoupíte sama, řekneme si my studenti, že jste člověk, co drží slovo (řekla jste, že pokud shledá pracovní skupina nějaká pochybení z vaší strany, tak odstoupíte a myslím, že to se stalo, jelikož přímo hlasovali pro Vaše odvolání 3 a proti jen jeden člověk), ovšem pokud neodstoupíte, vězte ve velké opovržení Vaší osobou v řadách studentů, rodičů i litoměřické veřejnosti.

  Dle mého názoru neničí pověst školy nějaký problém, ať už je jakýkoliv, ale neřešení problému, ba dokonce předstírání, že žádný problém neexistuje a ponechávat problém ,,růst jako dříví v lese", z čehož později vyplynou nepříjemnosti jako jsou stížnosti, trestní oznámení a demonstrace. Víte, ve většině škol (i v té naší) jsou učitelé, kteří nejsou mezi žáky oblíbení nebo jsou prohlašováni za nenáviděné a žáci by se jich rádi zbavili. A s řediteli je to stejné. Ovšem, když si začnou na ředitele takovým markantním způsobem stěžovat zkušení učitelé, je to signál pro rodiče i žáky, že není něco v pořádku. A pokud začne ředitel činit kroky proti stěžujícím si učitelům, je to chápáno jako pomsta a vede to k ještě větším protestům.

  Vyjádřila jste se po naší demonstraci na půdě školy o studentech jako o snadno zmanipulovatelných dětech. Tímto výrokem jste nás, osoby starší patnácti či už dospělé lidi, velice urazila. Jediní snadno zmanipulovatelní byli primáni a sekundáni, kteří zkrátka vyhledávají ve škole zábavu a demonstraci tak brali. Doufám, že na tyto děti byl váš výrok namířen.

  Nechci už se hrabat v tom co jste řekla nebo neřekla... Chtěla bych Vás požádat o jediné: Odstupte, prosím! Jde nám o naše učitele, kterých si vážíme za to, že nás dokáží něčemu opravdu naučit (pan Bašus, paní Putnarová, pan Nergl, paní Živcová, paní Tůmová, paní Pavlů a další) ale ne jen tomu čemu vyučují, ale i morálním hodnotám a ukazují nám, že když se někde děje něco, co se nám nelíbí, máme se ozvat a tvrdě jít za svým cílem. Víte, já tyto lidi mám velice ráda nejen jako učitele, ale i jako lidské osobnosti a bez nich škola nebude taková jako bývala, ale s Vámi také ne. Naší školu poškozuje jen Vaše neoblomné setrvání ve funkci, i přes to že Vás tam nikdo nechce. Proto si každý rozmyslí, jestli své dítě dát na naše Gymnázium nebo jinam. Ještě jednou Vás tedy žádám o ulehčení života nám všem: ODSTUPTE!

S úctou, přáním správného rozhodnutí a klidu v duši
Tereza Schubertová, studentka budoucí septimy

Zveřejněno také v regionálním zpravodajství Litoměřicko24.cz 23.08.2011